Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i bazylii

Jedliście już dzisiaj śniadanie? Może wypróbujecie pastę z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów, cudownie pachnącą świeżą bazylią? Moim zdaniem świetnie pasuje do ciemnego pieczywa.  A ten zapach … po prostu nie ma sobie równych. Uwielbiam połączenie suszonych pomidorów i świeżej bazylii.

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i bazylii

10 dag kaszy jaglanej
10 dag suszonych pomidorów
1 duży ząbek czosnku
garść listków świeżej bazylii
2-3 łyżki oleju
sól do smaku

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Dodajemy do kaszy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, czosnek, bazylię i olej.
Wszystko miksujemy i doprawiamy do smaku. Gotowe. Smacznego:-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *